Volkstuinen

 

Volkstuin en ooievaarsnest

 

Aangekomen bij het ooievaarsnest, bent u ook aangekomen bij de volkstuin van de Volkstuinvereniging Zuidwolde.

 

Allereerst wat over de ooievaars. Ieder jaar komen in februari de vaste bewoners terug uit Afrika en luid klepperend weren ze alle rivalen af. De volkstuinders worden er altijd blij van wanneer ze voor het eerst het geklepper horen. Het voorjaar komt er aan! Ieder jaar komt het tot broeden, maar niet iedere keer is dat succesvol. Soms is het te droog waardoor de jongen te veel droog voedsel met veel zand binnenkrijgen. Een ander jaar is het te nat en te koud, waardoor de jongen verkleumen. Maar toch vliegen er de meeste jaren enkele jongen uit van dit nest dat zo prachtig gelegen is bij de volkstuin.

 

Voor de leden van de volkstuinvereniging  is dit allemaal extra genieten tijdens het tuinieren, met als beloning de eigen gekweekte en verbouwde groenten oogsten en in gezamenlijkheid dit mooie complex aan de rand van Zuidwolde onderhouden. Het complex is zo mooi omdat het gunstig is aangelegd met fietspaden vanuit het dorp er naar toe en goede bereikbaarheid met auto’s via de Westerveldseweg. Er zijn ca. 120 tuinen van 100 m2 beschikbaar.

 

U kunt als alternatief op de weg rechtdoor ook in alle rust uw wandeling over de volktuin vervolgen en even genieten van alles wat daar groeit en bloeit.

 

Wilt u meer informatie over de volkstuin of mocht u denken: “dit zou ook  iets voor mij kunnen zijn”, neem dan telefonisch contact op met het secretariaat van de Volkstuinvereniging via VTVZ2018@hotmail.com

 

ooievaars terug

Ieder jaar vol verwachting wanneer de Ooievaars terugkeren

 

trouw aan elkaar

Trouw aan elkaar en aan hun broedplek